Meme sobre la integració de les TIC a l’aula

El Juanmi m’ha implicat en una nova meme amb l’objectiu de respondre a una pregunta:

¿Què consideres fonamental per a que la integració de les TICs a l’aula sigui possible?

Sempre he pensat que les memes tenen molt de positiu, d’entrada ens passen la "bola", o el tema i ens fa ser conscients que no estem sols pensant, hi ha més gent.

Per altra banda, la meme ens uneix, crea xarxa i estableix lligams. a partir del meu bloc, podeu seguir la pista, veure-ho qui m’ho ha passat, però alhora veure-ho qui li ha passat a ell i a qui més li planteja la pregunta… i seguint el fil descobrireu que la xarxa de la meme és molt estesa a la blogosfera.

Ara he de respondre la pregunta, però alhora he de passar la bola, i la passaré a 3 persones (bitacoleres o bloqueres) que crec que poden respondre aquesta pregunta i poden ajudar a la reflexió:

Li passo la meme a:

Ramón Barlam

Carme Barba

Xavi Rosell

Ara responc:

Crec que el que és fonamental és que l’equip directiu d’un centre es cregui "la pel.lícula", que consideri important i imprescindible organitzar el centre en funció d’integrar les TIC a l’aula (horari d’us de l’aula d’informàtica, donar espai per que el professorat es formi…)

La formació permanent del professorat, aconseguint que al centre escolar s’aconsegueixi un ambient de comunitat d’aprenentatge (el professorat que sap ensenya i ajuda al que no sap).

Que l’Administració doti als centres de l’equipament necessari (ordinadors, connexió a internet..).

Suports a les coordinacions d’informàtica, fent que els problemes tècnics es solucionin ràpid.

Valoració de la coordinació d’informàtica, a nivell de reconeixement d’hores. La coordinacó d’informàtica hauria de considerar-se de la mateixa forma que es considera un membre de l’equip directiu (si aquests tenen hores, la coordinació d’informàtica -i més amb el paper dinamitzador que se l’atorga- n’ha de tenir.

I per anar acabant: molta il.lusió, això no pot fallar mai, il.lusió per innovar i per estar en constant formació, i il.lusió per empènyer a la resta del professorat.

Quant a Anna Pérez

Mestra de primària, membre de la XeR, de Webquestcat, Ravalnet...
Aquesta entrada ha esta publicada en Mestra Tic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.