Des de Beirut… “Nosaltres estem aquí, i vosaltres?”

Generalment a l’estiu n’hi ha poques notícies…. això és el que popularment sempre s’ha dit, però aquest estiu ha esclatat una de les més grans absurditats: l’atac d’Israel al Líban. Les imatges dels bombardejos, de les massacres, la poca implicació internacional… el corresponsal de TV3 intenta posar "bilis" en els seus comentaris i critica la situació. Sincerament crec que ho fa molt bé i que d’alguna manera intenta posar el seu granet de sorra denunciant el que veu.

Sempre que veig aquestes imatges i segueixo les notícies penso "quina barbaritat", "nosaltres de vacances"…. I avui mateix he llegit en el bloc de la Lourdes Barroso:

"Carta virtual desde el Líbano: "Nosotros estamos aquí, ¿Dónde estais vosotr@s?"escrito por lbarroso

sábado, 12 de agosto de 2006

Con este título, Monserrat Boix nos hace llegar el llamamiento y nos informa sobre su autoría: " Ha sido "escrita" por un colectivo de cineastas de Beirut que cada año organiza el Ayam Beirut Al Cinema’iya Film Festival con la colaboración de Samidoun,
una organización de base involucrada en ayuda a víctimas y difusión
medial desde el primer día del ataque israelí a Líbano" .
Podéis encontrar una web de este colectivo aquí.

Se
nos pide que hagamos la máxima difusión de esta apelación, allá va por
si sirve de algo, aunque no siento más tranquila mi conciencia con
ello, nuestra pasividad también nos hace responsables."

Com la Lourdes no tranquilitzo la meva consciència, crec realment que tots plegats hauríem de poder fer alguna cosa… però com a mínin faig còrrer aquest document digital… crec que ens cal com a mínim escoltar.

Quant a Anna Pérez

Mestra de primària, membre de la XeR, de Webquestcat, Ravalnet...
Aquesta entrada ha esta publicada en Social. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.