Dinamitzar o dinamitar?

L’altre dia tot dinant amb un bon amic, que ara és director d’un ceip, vam estar parlant de l’estat de les escoles.

Ell va fer una classificació dels tres moments diferents, i dels tres tipus d’escola diferents, que s’ha trobat al llarg del temps. Crec que és interessant, a més com que em va agradar i estic d’acord ho apunto,…no ho vull oblidar.

Les tres maneres diferents d’estar a l’escola pública:

  • 1- Estar en una escola on hi ha una línia pedagògica clara. L’equip directiu ho té clar i vetlla per aquesta línia. Generalment aquests equips directius són rotatius. Qui està en aquesta escola treballa en equip i se sent molt valortat pels companys, per l’equip directiu i pels pares.
  • 2- Estar en escoles on l’equip directiu no es posiciona en cap línia pedagògica concreta i que vol estar bé amb tothom. Justament per aquest motiu acaba potenciant que tothom faci el que vol… perquè tot està permés. En aquestes escoles no et sents valorat perquè no ets el clàssic funcionari.
    Vam arribar a la conclusió que d’aquestes escoles n’hi ha masses.
  • 3- Estar en una escola on tot està per fer, però que et trobes amb un equip de gent il.lusionada i amb ganes de treballar en equip i de tirar projectes endavant. Hi ha molta feina però la fas de bon grat i et sents valorat de la mateixa manera que valores als companys.

Després, tot parlant i rient, el Josep Maria va dir una frase lapidària que he decidit adoptar: "Hi ha escoles per dinamitzar i hi ha escoles per dinamitar".

Les escoles del grup 3 són aquelles que cal dinamitzar, mentre que les del grup 2 són aquelles que caldria dinamitar perquè els equips directius no deixen dinamitzar res. Les escoles del grup 1…. Quina sort treballar-hi!
(Sincerament, treballar en el grup 3 també).

Ep! que consti que no estic provocant cap atac terrorista, s’ha d’entendre per dinamitar fer una bona neteja, canviar la direcció… i poder convertir l’escola en qüestió en una escola del grup 3, tornar a començar.

Quant a Anna Pérez

Mestra de primària, membre de la XeR, de Webquestcat, Ravalnet...
Aquesta entrada ha esta publicada en Educació, escola i debat, Mestra Tic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.