LA CATOSFERA. TAULA D’EDUCACIÓ

Ahir divendres vaig participar a la taula d’educació de la Catosfera que es celebra aquest cap de setmana a Granollers (25-27 de gener).

La descripció de la taula en el programa ha estat la següent:

Núria Prunés http://escolesenxarxa.vilaweb.com/ (Blocs de les Escoles en Xarxa)
Enric Gil <http://enricgil.wordpress.com/ ( Expert en blocs i ensenyament).
Anna Pérez <http://phobos.xtec.cat/ceipdrassanes/radio/ > (Experta en
blocs educatius)
J.A. Donaire <http://don-aire.blogspot.com/ (Professor 2.0 Universitat
de Girona)
/Modera/: Pitu Martinez <http://blocs.xtec.cat/pitu> (Resp. proj.
col.laboratius TAC Departament Educació)

Les valoracions de la taula també es poden seguir en el post de l’Enric Gil i en el del J. A. Donaire . A sota podeu veure el vídeo de la taula rodona.

Personalment a mi em va encantar la presentació que va fer en Jose Antonio Donaire: tot explicant com ell fa les classes a la universitat ens vam sentir reflectits tots els de la taula amb la idea d’obrir el centre educatiu, i que internet i els blocs (o eines web 2.0) faciliten aquesta obertura.

De fet aquestes eines ajuden a fer possible uns canvis metodològics que per altra banda són necessaris i que ens ajuden a plantejar una escola més actual.

Es parlava d’educació 2.0 versus educació 1.0… tots vam estar d’acord que aquesta descripció no correspon a un "estat modern" pel que fa a una època determinada, ja que vam valorar que Piaget, Freinet, Vigotsky i tants altres corresponen a l’etiquetatge educació 2.0. És a dir, vam dir que l’educació 2.0 és sinònim d’educació activa, d’educació que facilita la construcció del coneixement, i a educació on el protagonista és l’alumnat perquè és qui construeix el coneixement.

Els blocs per tant, i totes les eines web 2.0 en general, tenen el valor de potenciar una pedagogia activa.

També, és clar, hi ha qui fa formació utilitzant eines 2.0 però fent servir metodologies 1.0… i aquí em va encantar de nou la definició de Donaire, en aquests casos l’educació no és 2.0 és EDUCACIÓ SNOB.Quant a Anna Pérez

Mestra de primària, membre de la XeR, de Webquestcat, Ravalnet...
Aquesta entrada ha esta publicada en Bitàcoles i Blocs. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.