LES SEGONES JORNADES DE WEBQUEST…. TOT UN ÈXIT

Aquest matí m’he despertat amb la sensació d’haver viscut un gran dia, ahir es van realitzar les Segones Jornades de Webquest i la veritat és que va ser una gran festa… si, una festa. I direu…una festa? 🙂

Doncs m’explicaré i diré per què dic festa:

  • Puc dir que va ser una festa perquè per començar es van realitzar unes jornades en un dissabte (dia de festa!) que va durar matí i tarda. I a la tarda hi havia tanta gent com al matí.
  • També podria dir que va ser una festa perquè en una festa hi va molta gent… 250 mestres participant en tallers i xerrades.
  • En una festa la gent està contenta… i de debó, la cara de satisfacció dels assistents era important.
  • També podria dir una festa perquè en aquest país el dia de les eleccions es converteixen en la festa de la democràcia… doncs el dia de les Jornades de Webquest es converteixen en el dia de la Festa de la pedagogia, de la didàctica… de l’educació.

Van ser unes jornades importants perquè vam poder reflexionar sobre l’educació necessària, sobre la que es fa i sobre la volem millorar.

Van ser unes jornades sobre webquest que van anar molt més enllà de les webquest, vam parlar en definitiva de millorar i actualitzar l’escola i crec molt sincerament que el sentiment comú va ser que podíem.

Les conferències del Jordi Adell i del Fernando García Páez van ser tota una revolució però alhora… tota una demostració que una altra educació és possible i que si volem podem.

El Fernando va dir que no volia donar fòrmules però en el fons les va donar:

  • Un equip directiu que ho té clar i que dona suport a un equip de mestres il.lusionats i que treballen en una línia clara d’integració de les tic en el currículum on l’alumne és el protagonisme, i que per aconseguir-ho facilita una estructura i organització escolar flexible que potencia el treball en equip d’alumnes i professors.

Gran fòrmula Fernando! Per cert, conèixer de primera ma la realitat pedagògica del Ceip San Walabonso va ser tot un luxe.

Suposo que a partir d’avui més blocs es faran ressò del tema… de moment aporto el meu granet de sorra per parlar d’un acte important que es va celebrar ahir 29 de març de 2008.

També en el bloc de la Lu, del Boris, del Jordi Adell, del Pitu i de la Núria podeu tenir més valoracions de les Jornades.

Aquí les presentacions que vam presentar la Núria Cervera i jo:

Quant a Anna Pérez

Mestra de primària, membre de la XeR, de Webquestcat, Ravalnet...
Aquesta entrada ha esta publicada en Webquest. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.