WIKIS A PRIMÀRIA

L’altre dia, a la classe de 4t, la conversa entre mestres i alumnat era la següent:

"mestres: -Entreu al moodle de l’escola, busqueu el curs, observeu atentament els vídeos i escriviu a la wiki les vostres conclusions. El text que haurem fet entre tots servirà per escriure el post del bloc de la classe.

alumnes: – I esborrem el que hi ha abans?

mestres: -No, no, a l’historial ja veurem qui ha escrit i què ha escrit. No esborreu res."

Aquestes i altres converses han de ser habituals a les escoles, les eines web2 i altres eines ens permeten que l’alumne sigui protagonista del seu aprenentatge, que millori la seva autonomia i que tant alumnes com mestres tinguem eines més completes d’avaluació.

Comencem a dominar l’ús dels blocs, ara ens falta veure les possibilitats de les wikis, a partir d’una proposta de la Núria anem pensant diferents possibilitats…. anoto aquí un parell d’enllaços que ens poden anar bé:

WIKIMINDMAP (converteix en mapa conceptual un article de la vikipedia. Mireu l’exemple.

Recursos TIC. Wikis para crear y aprender. Idees, tutorials i propostes.

Si teniu propostes, idees, materials…. us agrairia que ho volguessiu compartir.

Quant a Anna Pérez

Mestra de primària, membre de la XeR, de Webquestcat, Ravalnet...
Aquesta entrada ha esta publicada en web2 i EDUCACIÓ 2.0, WIKI. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.