EL RESULTAT DE LA WEBQUEST

Els alumnes de l’agrupament flexible de llengua ja han acabat la tasca de la webquest Dins d’un còmic.

Havien de fer un còmic, és a dir ser capaços d’aplicar el que han après a la webquest: Lectura de plans, expressió gestual i llenguatge del còmic.

Evidentment hem treballat la llengua escrita (correcció de faltes i d’expressió a través de la pròpia producció), però també diferents aspectes de la competència digital i de la competència audiovisual:

  • Els nens i nenes han acabat dominant eines del programa GIMP per tal de convertir una fotografia a dibuix :

– Filtres-Artístic- Ressegueix vores amb negre
– Filtres-Artístic- Pintura a l’oli
– Filtres-Efectes de llum (per fer l’efecte de la llum de les llanternes)
– Eines-eines de color- brillantor (per enfosquir)

  • En el programa presentació de l’open office han inserit cada imatge i han fet servir les caixes de text per les narracions i els núvols pels diàlegs. Un cop han acabat, han exportat a imatge cada diapositiva convertint-la en vinyeta acabada.
  • Han fet taules en un document de text de l’open office i allà han inserit les diferents vinyetes per tal de realitzar el còmic (llibre) i així poder portar-lo a la biblioteca.

A més a més han après a treballar en grup, consensuant i decidint el guió així com el repartiment de tasques, mentre han pres consciència del procés de treball i de la responsabilitat vers els companys i cap a la feina a fer. S’han fet seva la feina i s’han implicat amb la tasca a realitzar.

La veritat és que ha estat una bona experiència, ara només ens queda fer l’avaluació…. part primordial de la webquest, ja tinc ganes de veure com va! De moment només puc dir que els nanos estan molt orgullosos de la feina que han fet.

Aquí teniu la tasca que han realitzat els nens i nenes.

Quant a Anna Pérez

Mestra de primària, membre de la XeR, de Webquestcat, Ravalnet...
Aquesta entrada ha esta publicada en Webquest. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.