La funcionalitat del FACEBOOK

Fa temps que volia escriure sobre el Facebook, aquest fenomen d’internet que ens ha arribat a tots (o gairebé) a partir d’algun amic o conegut.

Generalment rebem una "invitació" a formar part de la xarxa social d’amistats de la persona que ens convida… i com gairebé tothom acceptem la invitació.

La veritat és que molta gent diferent m’ha anat convidant i alhora jo he anat convidant a altres persones, però fins fa poc d’un mes no he conegut les potencialitats del Facebook:

Que era una xarxa social ja ho sabia, però a part de formar part de la llista d’amistats d’algunes persones (per regla general col.legues de professió), no havia vist encara que funcionés com a tal xarxa social.

Un bon dia vaig rebre la invitació d’una persona que havia estat membre de l‘Associació per a joves TEB del Raval per participar en un grup creat per antics membres de l’entitat… i evidentment vaig acceptar. La meva sorpresa va ser veure dins la xarxa social del Facebook més de 40 persones que havien estat joves (ara ja no tant és clar) o educadors. En un moment tothom qui havia rebut la invitació acceptava i formava part del TEB on line, de la xarxa social del TEB.

La utilització està sent ben senzilla, es pengen fotos antigues i es comparteix l’àlbum de fotos alhora que es comenten. I és aquí on m’he adonat que de manera ben senzilla una eina com el facebook es posa al servei de les persones per poder compartir emocions, il.lusions, records… i la veritat és que porto dies que em quedo "pillada" veient les fotos….tants records! I m’adono de com el meu fill va "mamar" TEB i Raval 😉

Però el més important: d’alguna manera tothom pot expressar el seu sentiment cap a una entitat i un moment viscut i de cop i volta et pots retrobar amb gent que fa temps que no sabies res… i de "link a link" vas seguint el rastre de les persones que formen part.

En fi, poso aquí algunes de les fotos que he pogut recuperar a través del facebook i que em porten moments viscuts amb molta intensitat amb els joves del Raval. Seguint el rastre d’un d’ells, el Kader, afageixo en el meu bloc aquesta imatge que podria resumir el sentit que el TEB ha volgut tenir sempre pels joves i pel barri del Raval.

Quant a Anna Pérez

Mestra de primària, membre de la XeR, de Webquestcat, Ravalnet...
Aquesta entrada ha esta publicada en Mestra Tic, web2 i EDUCACIÓ 2.0. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.