Pel nou any… l’última lliçó de Randy Pausch

En un parell de dies m’ha arribat per diferents persones la conferència de Randy Paush. A la universitat de Carnagie Mellon hi ha la tradició de "l’última conferència", professorat que ha de preparar una conferència com si fos l’última amb la intenció que el conferenciant pugui mostrar el més important, el que ressaltaria del seu coneixement.

Quan li van proposar a Randy Paush ningú sabia que estava malalt, però ves per on, quan li va tocar fer li quedaven mesos de vida.

L’última lliçó de Randy Paush és una gran lliçó de cara a aquest nou any que comencem: paraules plenes d’energia i optimisme, grans sentències que ens parlen dels somnis, les il.lusions i les dificultats, d’una manera de viure en definitiva.

La conferència és llarga i la podem trobar a youtube en 9 parts. Les deixo a continuació del vídeo que ell mateix parla d’aquesta conferència i que ens fa cinc cèntims del seu contingut.

Hi ha moltes coses que m’han impressionat, però en destaco algunes idees:

  • No és una xerrada sobre la mort, si no sobre la vida i de com viure-la.
  • Si no consegueixes un somni pots aconseguir molt intentant aconseguir-lo.
  • Quan fas malament una cosa i ningú et diu res, és que s’han rendit amb tu, en canvi si et corregeixen és que esperen molt de tu (un gran consell pels mestres, oi?)
  • Els murs que ens trobem en el nostre camí hi són per alguna raó: no són per aturar-nos, si no per saber quant volem aconseguir.
  • És millor lluitar que queixar-se.
  • Si vius d’una determinada manera, és més fàcil aconseguir els somnis.

Aquí deixo el vídeo resum que ell mateix fa de la conferència explicant el sentit de la mateixa i per a qui la va fer, però val la pena anar veient la conferència original, poso els enllaços a continuació per ordre.

Tan de bo aquest any que comencem sapiguem viure amb la filosofia que ens ensenya Randy Paush. Gràcies per aquesta gran lliçó!

PART 1

PART 2

PART 3

PART 4

PART 5

PART 6

PART 7

PART 8

PART 9

Quant a Anna Pérez

Mestra de primària, membre de la XeR, de Webquestcat, Ravalnet...
Aquesta entrada ha esta publicada en Mestra Tic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.