DES DE L’AVE, EL NOU CALENDARI ESCOLAR

Anant cap a Madrid amb l’AVE per passar el pont aprofito per fer algunes feines del curs de formació que estem preparant de cara al gener, s’ha de dir que és comodíssim treballar a l’Ave!

Això si, increïblement m’he haugt d’esperar a sortir de Catalunya per poder tenir cobertura d’internet, des de que he sortit de Barcelona no hi ha hagut manera… amb coses com aquestes t’adones que realment el nostre país té problemes molt greus d’infraestructures, no pot ser que des de Sant Andreu de la BArca no et puguis connectar fins que no arribes als Monegros, amb connexió perfecte (túnels inclosos!).

Reflexionant sobre aquestes mancances, i potser perquè estic a les portes d’aquests 4 dies de festa no puc evitar reflexionar sobre el nou calendari escolar, i aquí deixo algunes reflexions amb forma de pregunta:

1- Per la ràdio he sentit com periodistes se n’enfotien de la calor a les aules durant el mes de juny i setembre… la pregunta seria, podem entendre tenir 26 persones en un espai de 40 metres quadrats sense aire condicionat? Per què en el nostre país tot s’arregla tenint les criatures més hores o més dies aparcades i a la resta de l’estat o a altres països d’Europa les classes només es fan al matí? No estan ben condicionades les escoles dels països nordics?… No serà que els polítics que tenim només es volen semblar a Europa quan els convé?

2- Un altre fet del calendari escolar és començar el 7 de gener enlloc del 8, i davant d’aquest canvi de data ningú està dient res, però jo em pregunto: Com podrem tenir els nens el dia 7 a les classes si el dia 6 s’han llevat tant aviat? O és que els que proposen el canvi no recorden que els nens el dia 6 estan histèrics? Si trenquem la tradició que els nens podien jugar amb els regals el dia 7, serà que aviat arribarà la proposta de canviar el dia de reis? El passem del 6 al 5? 🙂

3- Sobre la setmana de febrer… no m’ho puc creure! La frase del Sr. Maragall dient que havíem d’aconseguir que el 50 % dels nostres nens aconsegueixin anar a esquiar…. Realment aquest és l’objectiu de la reforma del calendari escolar? L’escola també ha de ser la que soluciona els problemes econòmics de les pistes d’esquí? Realment s’ha de potenciar l’esquí???

No sé, però ja veieu, agafant l’AVE i prenent distància t’adones dels problemes que tenim al nostre estimat país, potser cal començar a dir les incongruències que tenim i adonar-nos que estem bastant enrera amb moltes coses.

Bon pont!

Quant a Anna Pérez

Mestra de primària, membre de la XeR, de Webquestcat, Ravalnet...
Aquesta entrada ha esta publicada en Educació, escola i debat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.