ATRAPATS EN SÈPIA

"Atrapats en sèpia" és el títol que els nens i nenes de la classe van decidir posar a la pel.lícula que hem fet aquest curs.

Des de principi de curs volíem enfocar el treball del vídeo a partir del que volíem treballar de la història de l’escola, ja que aquest curs hem celebrat, i encara ho estem fent, el seu 75è aniversari.

Teníem molt clar que un fet com aquest de celebració ens permetia poder fer una bona investigació. Volíem que els nens i nenes fossin els autors i protagonistes del seu aprenentatge i que alhora poguessin descobrir fets històrics d’una manera molt vivencial, i és per aquest motiu que la fòrmula que vam triar vas ser la de la WEBGIMCANA.

Es tractava que els nens i nenes investiguessin la història de l’escola tot analitzant documents i objectes antics (fotografies, documentals, llibres, estàtues, la façana de l’escola…) i entrevistant a testimonis de la història recent, és a dir a exalumnes que per cert, vam localitzar pel facebbok.

I és que una cosa porta a una altra. De les entrevistes que els alumnes van fer als exalumnes va sorgir la idea que el vídeo pogués explicar com era l’escola a l’època franquista. Va ser necessari saber escoltar i saber preguntar per extreure dades, però sobretot poder transformar la informació rebuda en un producte diferent: un vídeo que pogués mostrar diferents escenes del que va ser aquell moment.

Pels nostres alumnes ha estat com fer un viatge al passat, han recollit objectes antics per poder fer l’ambientació i s’han posat en el paper i evidentment, han comparat el passat i el present i han pogut fer les seves valoracions.

Això si, també han valorat el procés de treball i són molt conscients del que han fet i del que han aprés, aquesta presentació és el fruït de les seves valoracions. Tots els esquemes els vam fer a partir de les seves intervencions, són esquemes grupals.

Una de les coses que més valoren és que han après a col.laborar… i ben segur que són conscients que aprenen els uns dels altres.

En aquesta web podeu seguir tot el procés del treball de la història de l’escola, amb el treball del vídeo inclós. Un vídeo que ha estat sel.lecionat dins La Mostra de Ciutat Vella: La imatge, un llenguatge que uneix.

Aquest reconeixement s’afageix a l’orgull que senten els nens i nenes per la feina ben feta, i per què no dir-ho?, a l’orgull que sentim les mestres perquè els nens i nenes ens continuen ensenyant i demostrant que treballar en equip és la millor forma de fer les coses. I és que en aquest cas, com en tants altres, aquest treball és fruït del treball d’un equip de mestres que ha col.laborat amb les tutores per poder tirar endavant el projecte: ajudant en l’ambientació, aportant idees, estan amb els nens i nenes….

Podeu també llegir més en el bloc dels nens i nenes i també en el bloc de la Núria, cotutora i coautora d’aquest projecte.

Aquí teniu el vídeo"Atrapats en sèpia".


Quant a Anna Pérez

Mestra de primària, membre de la XeR, de Webquestcat, Ravalnet...
Aquesta entrada ha esta publicada en Experiències i activitats, Mestra Tic, Multimèdia: Vídeo, Vídeojocs, Virtualitat, Ràdio i Podcasting. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.