LA CULTURA ÉS CREADA

Sovint sentim que les coses són “així” o de tal “altra manera” perquè així ho marquen les tradicions, la cultura… En el Raval, el barri on treballo, aquesta idea és molt present entre la població del barri, tant mussulmans com no mussulmans. La veritat és que hi conviuen moltes cultures diferents, i tot i la riquesa que això suposa, és evident també que les tradicions de vegades acaben sent obstacles per a la convivència o l’adptació a la manera de fer d’aquí: que les nenes vagin a piscina, facin educació física, puguin anar de colònies… són activitats que moltes vegades les nenes no poden fer a causa de “la tradició o la cultura”.

Avui m’han passat el vídeo del Vijay Kumar, un exalumne i un intocable, una persona exclosa del sistema tradicional de castes de l’India, però que vol trencar amb aquest sistema perquè creu que perpetua les injustícies. És tota una lliçó i una demostració que les coses poden canviar i el motiu és fàcil d’entendre: les coses poden canviar perquè som els humans qui fem les tradicions i qui construïm la cultura.

Agraeixo al Vijay la seva valentia, és tot un exemple del que hem de fer: CONSTRUIR UNA NOVA SOCIETAT.

TAmbé és un orgull com a ex-mestra sentir-lo 🙂

Quant a Anna Pérez

Mestra de primària, membre de la XeR, de Webquestcat, Ravalnet...
Aquesta entrada ha esta publicada en Social. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.