Una mica de respecte

Aquesta matinada s’ha produït un fet lamentable a Sants, ha mort un noi de 19 anys, justament quan els anava a fer, i un altre ha estat mal ferit.  Era una festa d’aniversari però ha acabat bastant malament, un grup de 4 persones han decidit acabar amb la vida del noi per robar-li el mòbil.

El tractament de la notícia d’entrada ja és sospitós: “Les dues víctimes han estat apunyalades per nois de nacionalitat sud-americana en el decurs d’una festa”.

Nacionalitat sudamericana?? No existeix tal nacionalitat. No és una manera de posar el col·lectiu immigrant sudamericà en el sac de la violència?

La notícia és explicada d’una forma prou austera, però tant que no explica res…. el noi mort no té rostre, és un de tants. A més a més els comentaris dels lectors no tenen desperdici, desperten l’odi racista més elevat i demostren una falta de respecte cap a les víctimes: Llegiu els comentaris i sabreu de que parlo, frases com “volem nacionalitat i en cas de ésser immigrants repatriació immediata no volem més xusma al nostre país; ja tenim prou amb l’autòctona!!” fan molt de mal:

Naciodigital

Ara

Aquest post té la intenció de posar rostre a la notícia, d’exigir una mica de respecte als mitjans de comunicació davant les persones que viuen situacions com aquesta. El noi en qüestió era un lluitador, va vèncer una greu malaltia i era estimat per tots els seus amics, sudamericans i catalans, pels companys d’escola i d’institut…. i això la notícia no ho explica. Tenia noms i cognoms i  era amic del meu fill. Demà a l’institut professors i joves en parlaran i, fent-ho, continuaran lluitant per un barri on la convivència imperi, però sobretot portaran al Gabi al cor…. si, si, tenia i té nom. Això la notícia no ho explica, però tots els seus amics i coneguts el recordaran pel seu caràcter, per les seves ganes de viure i pel seu somriure.

Quant a Anna Pérez

Mestra de primària, membre de la XeR, de Webquestcat, Ravalnet...
Aquesta entrada ha esta publicada en Social. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.