Jornada de l’e-participació o la Tecnopolítica

Sembla mentida… els mesos passen volant. Dijous passat, 7 de maig, es va fer realitat un projecte en el què hem treballat molt: la Jornada de l’e-participació, que nosaltres hem volgut centrar en la Tecnopolítica i en la ciutadania. La jornada, simultània en 12 països, formava part d’un projecte Europeu, finançat per la UE.

Vam treballar un programa que va anar des de la intervenció més política, i la teoria científica i la recerca universitària (Toni Gutièrrez Rubí i Ismael Peña), per a encaminar-se cap a iniciatives mixtes (Apps4citizens, amb un abordatge d’anàlisi i valoració dels instruments molt impressionant), o estimulades per l’administració (Apps4transparecy) a d’altres nascudes de la pròpia consciencia crítica de la ciutadania (El Teu Parlament). El colofó: una ciutadana presentant les eines que la UE ens brinda als ciutadans, per tal d’afavorir la nostra participació política a través de les eines informàtiques.

Aquí tenim un vídeo resum, que inclou les opinions crítiques d’alguns dels assistents.

YouTube Preview Image

Les ponències les podem trobar a la web de la jornada: http://e-participation-day.internetsocial.cat/programa/

  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
This entry was posted in Dinamització, Reflexions TIC by esther. Bookmark the permalink.

About esther

L'Esther és una periodista que es va perdre un dia pel camí del treball de l'educació social, la mediació comunitària i la narració oral de històries. Ara treballa amb les TIC en el sector social. Amb les persones. Aquestes li fan continuar aprenent cada dia una mica més.