El següent pas és començar a treballar de valent la vessant pràctica d’aquest curs. Farem un breu recorregut pels recursos que vàrem descobrir en la jornada anterior i ens dividirem en dos grups. Cada grup escollirà un projecte de ràdio i començarà a treballar.

Els nostres objectius són:

  • Conèixer les eines que tenim al nostre abast per fer projectes amb qualitat i amb el màxim aprofitament dels recursos disponibles.
  • Construir una guia didàctica adequada als nostres centres i al nostre treball, tot partint dels materials existents.

Haurem d’afanyar-nos, perquè hem de pensar la idea del programa -que anirà lligada amb el gènere periodístic que treballarem-, buscar per Internet la informació que necessitem, fer el guió o escaleta, pensar la sintonia que volem, el nom del programa… Eps! No ens estressem! Primer una cosa i després l’altre… per sort, comptem amb l’ajuda del Webquest Fem ràdio i de les eines que posa al nostre abast XTEC RÀDIO, que ens ajudaran a fer-ho de forma ordenada i divertida!

Cada grup prepararà el seu projecte i més val que aprofiti el temps, perquè… la següent jornada és la de la gravació!

Ah, sí! Abans de marxar, coneixerem una de les eines que més facilita el procés de fer ràdio per Internet -que no la única-: el Kit d’àudio. Ens recolzarem, un cop més, en un recurs que està disponible a Internet: una presentació que ens ofereix una descripció de l’aparell i del seu funcionament. I… es clar! Farem una breu presentació del KIT de Ràdio, que tenim a la nostra aula.

Alguns recursos que us facilitaran la feina:

Escaleta

Plantillanoticia

I encara una cosa més… no podem marxar sense entrar uns minuts en el blog i fer una petita valoració de la jornada. Imprescindible! Aquesta valoració ajudarà a les formadores a ajustar el programa del curs.

Ja està tot? Tenim la veu clara i les mans preparades? La següent jornada serà el gran dia de la gravació.

Us hi esperem!

Categories

Arxius

Participeu