TREBALLANT AMB EL GLOGSTER

Aquest mes d’octubre hem estat treballant l’aparell digestiu. El lloc de referència de l’alumnat ha estat a partir de la web feta amb documenta i el moodle de l’escola, de fet el moodle és el lloc on entren sempre i on troben la pauta a seguir.

Un cop finalitzada la recerca (web i vídeos) hem proposat a l’alumnat que fessin un mural, però aquest cop el mural ha estat digital: hem fet murals amb el Glogster.

És una eina molt senzilla i intuïtiva, en un moment els nens i nenes insereixen vídeos o àudios tot fent que el mural tingui elements multimèdia. La facilitat de l’eina fa que tot l’alumnat pugui treballar, des dels nouvinguts als que representen dificultats o als que treballen molt bé. El llenguatge icònic de la interfície fa que tothom ho entengui.

Hem plantejat que fessin servir el glogster per tal de poder explicar quin és el viatge que fa la poma quan la mengem i  a partir que entra per la boca. Primer han fet el mural en petit grup, i un cop acabat, han fet la seva exposició oral davant de tota la classe. Sempre! sempre fem que els nens i nenes facin l’exposició oral del seu treball, creiem que és la manera que els nens i nenes interioritzen el que han aprés.

Amb l’exposició oral, a través de mostrar els murals fets amb el glogster, l’alumnat no només ha conegut una nova eina si no que han aprés a valorar i a ser valorats, ja que els mateixos companys han estat els encarregats de preguntar sobre continguts i  fer propostes de millora sobre la feina feta.

Recull de murals

Quant a Anna Pérez

Mestra de primària, membre de la XeR, de Webquestcat, Ravalnet...
Aquesta entrada ha esta publicada en 1x1, educat2.0, Experiències i activitats, web2 i EDUCACIÓ 2.0. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.