Nou espai de trobada per al Club de Lectura

Hola, com marxa la Metamorfosis? Acabada? Desitjant saber més de Kafka i la seva ment i de reprendre les sessions després d’aquest petit lapse de temps causat per les obres??

Segur que si! Llavors us vindrà be saber que la pròxima sessió del Club serà el proper divendres, dia 15, a la hora habitual, les 18:00, a la Biblioteca Francesca Bonnemaison.

Aquí teniu les indicacions per poder arribar sense problemes!

Biblioteca Francesca Bonnemaison

Sant Pere més Baix, 7

Tel. 93 268 73 60 b.barcelona.fb@diba.cat

Metro: Urquinaona (L1) (L4)

Bus: 17, 19, 39, 40, 41, 42, 45, 55 i 141

MAPA

General

Fem de Jurat al Premi Protagonista Jove!

Hola amics/amigues,

recordeu que aquest divendres (20 de març) farem les valoracions dels llibres que participen aquest any en el Premi Protagonista Jove. Si voleu avançar feina no dubteu fer comentaris sobre les lectures al Blog.

Fins divendres

Cartell Premi Protagonista Jove 2008

La biblioteca et recorda...

Fitxa del llibre

Hola a tothom!

com va la lectura del "Señor de las moscas"?

si voleu saber més sobre aquest llibre i el seu autor

no dubteu fer una ullada a la fitxa que ens ha preparat la Maite.

fins aviat

El señor de las moscas.doc

Llibres del club

Ens veiem el dia 21!

Hola a tot@s!! Queden pocs dies perquè ens tornem a trobar (recordeu que tenim una cita el divendres 21 de Novembre, com sempre a les 18 hores).

En aquesta sessió comentarem La Vida és un foc suau de Francesc Miralles.

Si us heu quedat amb ganes de llegir més llibres d’aquest autor, a la biblioteca podeu trobar:

Portada del llibre Un curs d'estiuUn Curs d’estiu a Irlanda / Francesc Miralles

L’Aura ha rebut pel seu setzè aniversari un regal ben especial: un curs d’anglès a una prestigiosa escola de Dublín. Amb moltes pors i més incerteses, l’espera un agost ple d’aventures i descobriments. A l’illa maragda viurà en una caòtica residència d’estudiants, coneixerà els pubs de primera mà, viatjarà a l’Ulster i aprendrà les lliçons més importants de la seva vida.

Portada del llibre InterrailInterrail / Francesc Miralles(Premi Columna Jove 2006).

Un any després d’haver fet un curs d’estiu a Irlanda, l’Aula es retroba amb els seus amics per fer un Interrail per l’est d’Europa. El grup de viatge –que inclou, un japonès, una alemanya i un irlandès- es retroba a Venècia per recórrer en tren Àustria, Polònia i Eslovàquia. Els esperen un munt d’aventures i descobriments, que la protagonista anotarà al seu diari en aquest agost inoblidable, on no faltaran amor, els malentesos i més d’un ensurt.

El llibre de l'hivernEl Llibre de l’hivern / Francesc Miralles

En Joel, un noi de Bellvitge de 16 anys, no pensa en altra cosa que a fugir de casa seva per voltar món. Arribat el moment, s’aturarà uns dies a un poble abandonat del Cadí, on un seguit de circumstàncies li faran cercar El llibre de l’hivern, una obra maleïda que pot dur la humanitat a una hivernació irreversible.

La biblioteca et recorda...

NOVA TROBADA VIRTUAL

El 29 d’octubre, a les 18.30 h. ANDREU SOTORRA es connectarà al xat per conversar sobre el seu llibre Kor de parallamps.

Us convidem a un xat en directe en què un escriptor conversa des d’una biblioteca amb els lectors dels diversos clubs de lectura juvenil de les biblioteques públiques de Catalunya.

No t'ho perdis !!!!

INICI DEL CLUB

Hola!

el 17 d’octubre, a les 18’00h. ens tornem a veure!

Aquesta sessió comentarem el llibre El príncep dels lladres de Cornelia Funke.

Us passo la fitxa i que sapigueu que a la biblioteca tenim la pel·lícula basada en aquest llibre!

Fins divendres 17.

EL SENYOR DELS LLADRES.doc

Llibres del club

BENVINGUT/DA AL CLUB DE LECTURA DEL RAVAL, MÉS QUE UN CLUB (2008-2009)

Aquest missatge va dirigit a tots els joves que porten la contrària a aquells adults que diuen que els joves no llegeixen, que no tenen opinió… Aquest missatge és una benvinguda a un club diferent on es parla de llibres, còmics, mangas, cine… d’escriure…

Un divendres al mes, un ambient excel.lent! Apunteu-vos-hi! És totalment gratuït! Hi haurà moltes sorpreses i rebreu un diploma a final de curs.

Fins aviat! La pròxima trobada és el 17 d’octubre a les 18.00!

Maite Roldán

Contacte:

Elisabet Farré Sabaté
Biblioteca Sant Pau Santa Creu
Tlf. 93 302 07 97
bcn.cat/bibsantpau

General

NOVETATS DE NOVEL·LA JUVENIL – SETEMBRE ’08

Portada de Noches de baile en el infierno Noches de baile en el infierno / Stephenie Meyer, Meg Cabot…

5 històries d’amor i de seducció on s’imposa la força paranormal: des de vampirs a àngels lluitant contra els dimonis. I es que a vegades un ball de fi de curs pot resultar inovidable.

Mimus Mimus / Lilli Thal

Després de llargs anys de combats, el regne de Vinland està disposat a signar la pau amb el regne de Monfiel. Però en realitat és una trampa de Teodor, el rei vinlandés per a destruir els seus enemics. Només Florí, el príncep hereu, es lliure de les masmorres. Per això s’ha de convertir en l’aprenent de Mimus, el bufó de la Cort, el personatge més enigmàtic de tot el castell.

Un piercing en el corazónUn piercing en el corazón / Marisa López Soria

Elisa té 15 anys i tot l’univers gira al seu voltant. Almenys, l’univers de Juan Riquelme, "el Galaxia". Elisa és rebel, transgressora i passa de tot, el contrari que Juan. Quan comença a sortir amb ella, descobreix sensacions i sentiments nous, s’oblida dels amics, abandona els estudis…

Una ampolla al mar de GazaUna ampolla al mar de Gaza / Valérie Zenatti

Alguna vegada has rebut una postal? Envies missatges electrònics als teus amics? Has començat a fer un diari personal? Què pensaries si rebessis una carta d’aquella companya amb qui t’has barallat?

A Jerusalem, l’horror dels atemptats s’ha convertit en una rutina. Però la Tal, una noia israeliana de 17 anys, no s’acostuma a tanta violència. Creu que ha de conèixer l’altra cara del conflicte i per això es posa en contacte per correu electrònic amb en Naïm, un palestí de 20 anys.

I després de l'ESO, què?I després de l’ESO, què? / Toni Cotet i Masià

El 4t curs de l’ESO representa una cosa molt especial. Eren molts anys d’haver estat junts, alumnes i professors: amistats trencades, altres de noves, històries d’amor fugaces o duradores, profes legals o passotes, colles representants de totes les tribus urbanes… Un cop acabat el curs, cadascú agafa el seu propi camí i la majoria perden el contacte. Estan preparats?

L'habitació de ma germanaL’habitació de ma germana / Pep Coll

La Laia, una noia de 20 anys apareix morta amb el seu nòvio xinès, tots dos intoxicats a causa de la mala combustió d’una estufa de butà. La seva germana petita, Rosaura, sospita que no es tracta d’un accident sinó d’un crim premeditat.

13 sobres blaus13 sobres blaus / Maureen Johnson

1r sobre: diners i instruccions per comprar un bitllet d’avió. 2n: l’adreça d’un pis de Londres. 3r sobre: l’ordre de buscar un artista mort de gana. Per culpa del 4t sobre, la Ginny se’n va a Escòcia amb una mena d’actor ximple i imprevisible… I tot això és només l’inici d’un estiu esbojarrat.

Circuït de MontecarloEl circuit de Montecarlo / Care Santos

Hi ha vegades que la vida es converteix en un camí molt difícil de recórrer, com passa amb el circuit de Montecarlo, el més complicat del món.

En Xavier és fanàtic de la Fòrmula 1 i la seva vida s’acaba d’embolicar molt: ha deixat embarassada la Paula, la noia nova de 4t B. La mare d’ella insisteix perquè avorti però la Paula no en vol sentir a parlar.

príncep dels PiratesSebastian Darke: príncep dels pirates / Philip Caveney

El bufó Sebastian Darke, el seu bufalop xerraire i el nan Cornelius posen rumb cap a una nova aventura, que tindrpa com a punt de partida el bulliciós port de Ramalat.

Llàgrimes sobre BagdadLlàgrimes sobre Bagdad / Gemma Pasqual i Escrivà

Bagdad, primavera del 2003. Mentre els tambors de guerra amenacen la ciutat, l’Erfan, una nena de 13 anys, representa la seva darrera funció El llac dels signes. Viu feliç amb la seva família fins que un gran terrabastall canvia la seva vida: la guerra.

¿Quien se ha comido mis atrapachicos?¿Quién se ha comido mis atrapachicos? / Louise Rennison

6a part dels Diaris de Georgia Nicolson.

Altres novetats:

Amor, dunes i paranys / Sissi Flegel

Todo lo que sé del amor / Kate Le Vann

La daga / Philip Pullman. Segona part del bést-seller La meeria oscura.

El misteri del carrer de les Glicines / Núria Pradas

Sí, pero no pero sí / Pasqual Alapont

Super Marta y cía. / Ana Bermejo

No t'ho perdis !!!!

Última sessió de club d’aquest curs

Hola!

el divendres 20 de juny farem la darrera sessió d’aquesta temporada. Tranquils, tornarem a l’octubre amb més energia!

Aquesta última sessió comentarem el llibre El mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo.

Us passo la fitxa del llibre.

Mecanoscrit.doc

Ens veiem divendres 20, a les 17.30h

Llibres del club

TROBADA VIRTUAL AMB L’ESCRIPTOR ANDREU MARTÍN

El dimecres 21 de maig, a partir de les 19’00 h., es farà un xat amb l’escriptor Andreu Martín per parlar del seu llibre El blues del detectiu immortal.

Aquesta vegada, l’escriptor estarà a la Biblioteca de Lleida.

Més endavant hi ha programades més trobades amb Andreu Sotorra i amb Àngels Bogunyà.

No t'ho perdis !!!!