COM TREBALLAR LES TIC A L’ESCOLA

En aquests anys que he estat treballant amb l’Anna Pérez he après, entre moltes altres coses, una manera de treballar bé les TIC a l’escola.

Quan en altres escoles havia pujat amb els nens a l’aula d’informàtica treballàvem programes que contenien diverses bateries d’activitats de sumes, de restes, de multiplicacions o divisions, càlcul mental, i també de llengua (gramàtica, ortografia…), també algun clic i, quan van crear-lo, vaig treballar també amb l’Edu 365.

Tot això es pot continuar treballant a l’aula d’informàtica de tant en tant, però crec que les TIC són molt més que això i que els alumnes a través de la informàtica poden aprendre moltes i moltes coses noves: recollir informació, transformar-la, navegar per internet, adquirir coneixements nous, aprendre la importància d’escriure bé, aprendre a fer ús de diversos programes informàtics… En definitiva tenim al davant un camp molt ampli per recórrer que ens pot ajudar a millorar la formació dels nostres alumnes.

Entre altres maneres enriquidores de treballar hi ha les Webquest. La meva experiència em diu que treballar amb webquest motiva molt els alumnes, aprenen molt i tenen ganes de treballar i continuar aprenent.

És per aquest motiu que a continuació afegeixo alguns enllaços a webquests que jo he treballat amb els alumnes de cicle inicial i que m’han donat bons resultats, i també alguns enllaços de webquests amb les que vull treballar aquest curs.

ELS FÈLIDS

DESCOBRINT EL CEL AMB GALILEU

ELS TAURONS

ELS CONTES DE…Andersen

En aquesta adreça trobareu Webquests per a tots els cursos:

Webquestcat

This entry was posted in PRIMARIA, TIC. Bookmark the permalink.