A L’ESCOLA…RADIEM UN CONTE!

Aquests dies a l’Xtec hi ha una proposta per fer ràdio a l’escola, es tracta d’un concurs de podcast Contes del món. La idea és bonica i interessant, per una banda perquè permet que aquells alumnes, que hagin o no hagin nascut a catalunya però que provenen de famílies immigrants, comparteixin amb els seus companys i els mestres una part de la cultura de casa i que tots junts facin un treball amb ella; i, per altra banda perquè fer ràdio permet comunicar-se amb el altres, i treballar d’una forma molt motivadora la llengua i l’expressió oral, que tanta falta ens fa!

Al meu grup de sisè de l’escola Collaso i Gil, del barri del Raval de Barcelona, els va motivar d’entrada aquesta activitat i tots els alumnes s’hi van abocar. Cada un d’ells va portar a classe un conte que els pares els hi havien transmès per via oral i de tots en vam triar un del Marroc. Però calia adaptar-lo per la ràdio, donar-li forma, fer que els personatges que sortien al conte parlessin, buscar sons que poguessin fer més amè el conte… Tots plegats vam reescriure el conte i el vam adaptar per ser radiat. Quan aquesta primera feina la vam tenir feta, ens vam dividir en dos grups i mentre un grup buscava els sons que acompanyarien el conte, l’altre grup treballava el conte per tal de poder-lo gravar.

L’experiència ha estat tan gratificant i enriquidora que seguirem treballant en aquesta línia, i millorant la redacció, la lectura, la dicció, l’entonació…i compartint contes i penjant-los a la ràdio de l’escola.

Voleu escoltar un conte del Marroc?

Aquí teniu les imatges de la preparació i al gravació del conte.

This entry was posted in EDUCACIÓ, RÀDIO. Bookmark the permalink.