III Congreso Escuela 2.0

Els dies 6, 7 i 8 es va dur a terme el III Congreso Escuela 2.0 a Granada. La veritat és que van ser uns dies molt intensos i on van compartir experiències,  intercanviar opinions, punt de vista… amb persones d’altres territoris d’Espanya i vàrem aprendre, és bo aprendre dels altres i pensar “aquesta experiència pot ser molt interessant dur-la a terme amb els meus alumnes, segur que els ajuda” .

També vaig tenir l’oportunitat d’explicar, juntament amb l’Anna Pérez , la Webgimcana sobre la història de l’escola que el curs passat vam treballar amb els alumnes de 5è. Compartir la feina que un fa és un luxe, i més gran encara quan ets conscient que presentes o mostres un bon projecte, un projecte engrescador tant per als mestres com per a l’alumnat.

Em va sorprendre molt positivament veure el respecte que hi havia entre els assistents, veure que no existien barreres idiomàtiques, que tan se valia d’on fossis… tan de bo això també ho aprenguessin els governs i mitjans de comunicació de l’estat.

I m’ha agradat constatar que certament una altra escola és possible, que un canvi metodològic es pot donar amb l’impuls de les TIC o les TAC, que hi ha moltes escoles que ja ho estan fent… Però perquè aquest canvi arribi a tothom i sigui reeixit cal que l’administració (la Generalitat en el cas de Catalunya) sigui valenta, , en potenciar-lo. Tan de bo en siguin conscients i pugin al carro sense por i amb valentia!

Ha estat un plaer tornar a Barcelona amb piles renovades i amb ganes d’aplicar a l’aula activitats o experiències escoltades al congrés i amb ganes de seguir lluitant per què una altra escola sigui possible!

Les fotos del Congrés

Els vídeos del Congrés

Algunes imatges de la nostra presentació:

This entry was posted in EDUCACIÓ. Bookmark the permalink.