REFLEXIONS 1X1 (2): FEM UNA RECEPTA

Des del seminari dels centres pilot 1×1 ens van demanar que duguessim a terme una activitat sobre les receptes de cuina.

L’experiència ha estat molt enriquidora tan per l’actitud dels alumnes com pel que han après. La majoria dels nostres alumnes provenen de famílies immigrants i mots d’ells parlen llengües tan allunyades del català com: l’urdú, el tamasik, el tagalo, el bangla… i això fa que sovint es deixen els articles, construeixen frases impossibles…

Per començar vam buscar, tots junts, webs de receptes i les vam llegir, consultar, vam mirar la seva estructura i seguidament cada alumne va començar a redactar el que seria la seva recepta en un full de paper.

A mesura que l’anaven tenint més o menys redactada la començaven a treballar amb la presentació de l’Open Office.

Ha etat molt intressant veure com s’esforçaven a:

  1. No fer faltes i com, davant del corrector, es preguntaven una i una altra vegada on estava l’errada ortogràfica.
  2. Com s’esforçaven a escriure i reescriure el text cada vegada que les mestres els feiem veure les incongruències de redactat que hi havia (no costa esborrar i tornar a escriure a l’ordinador i sempre queda net 😉 )
  3. Com es preguntaven els uns als altres com havien posat aquella imatge o fet aquell efecte…
  4. Finalment, com s’han esforçat a mostrar i explicar, amb el suport de la pissarra digital, la seva recepta i com s’han escoltat atentament.

En fi, que ha estat un bon aprenentatge per a ells i han gaudit i s’ho han passat bé aprenent i treballant.

En el boc de l’Anna hi trobareu altres reflexions sobre l’experiència i la presentació de l’Oppen Office impres que hem fet servir com a suport pel que fa a l’aprenentatge.

Per acabar, us deixo una presentació que mostra com hem treballat a l’aula.

Recepta

View more presentations from Collaso.

This entry was posted in 1x1, EDUCACIÓ, TIC. Bookmark the permalink.