UN CONTE DELS GRANS PER ALS PETITS

Aquest curs, com cada any, a l’escola els més grans han preparat un conte per explicar als més menuts. És una bona manera de compartir una feina i a la vegada una forma motivadora de treballar la llengua catalana tan a nivell oral com escrit.

Els meus alumnes van triar un conte castellà "El gallo Kirico" i van decidir traduir-lo. S’ha de dir que el conte tenia una dificultat afegida i és que hi havia força trossos que estaven escrits fent rodolins (les paraules rimaven) però això no els va desanimar. Així doncs, ens vam posar a treballar tots plegats, primer per parelles, per tal de traduir el conte i, en un segon moment, tots junts vam llegir-lo i rellegir-lo i modificar-lo per tal que mantingués la gràcia de l’original.

També se’ls acudí que per tal que, els nens i nenes de segon poguessin treballar i llegir el conte, el podríem escriure i dibuixar.

D’entrada la feinada era força però tots s’hi van posar amb ganes, estaven molt i molt engrescats amb l’activitat. Primer l’havíen de traduir, després assajar, preparar les disfresses, fer els dibuixos…

Per fer el conte van escanejar els dibuixos que cada un d’ells havia fet i, amb el Gimp, van anar afegint els diferents personatges (els alumnes fotografiats) a cada fons dibuixat per ells.

Tots ens ho hem passat molt bé treballant i als alumnes de segon els hi ha agradat molt tan el conte representat com el conte en paper.

A continuació podeu veure el conte. Per veure’l més gran heu de clicar a sobre la imatge.

This entry was posted in EDUCACIÓ, TIC. Bookmark the permalink.