INDIGNEU-VOS!

Aquest és el titol del llibre de Stéphane Hessel i del qual ha tret el nom el moviment que s’exten per molts punts d’Espanya i a Barcelona es troba localitzat a la Plaça Catalunya: Indigneu-vos!

El segon capítol comença així: "Se atreven a decirnos que el estado ya no puede garantizar los costes de estas medidas ciudadanas. Pero ¿cómo puede ser que actualmente no haya suficiente dinero para mantener y prolongar estas conquistas cuando la producción de riqueza ha aumentado considerablemente desde la Liberación, un periodo en el que Europa estaba en ruina? Pues porqué el poder del dinero nunca habia sido tan grande, insolente, egoísta con todos." I continua analitzant la situació i l’estat de la qüestió.

Passejar-se avui per la Plaça Catalunya era veure joves, i gent no tan jove,"indignats", asseguts en assamblea, organitzant-se, pensant i posant-se a treballar. Mirar-ho, estar-hi era sentir una alenada d’aire fresc a la cara, era pensar que una altra manera de fer és possible, és adonar-me que no vivim en una societat morta sinó en una que té moviment i que s’està despertant, que comença a ser conscient del seu potencial i que tots junts tenim força per fer rectificar al poder les seves decisions..

Aquesta sensació tampoc és nova, ja la vaig tenir el 10 de juliol de 2010 quan un milió i mig de ciutadans vàrem sortir al carrer per la independència.

Només espero que aquesta iniciativa que ara comença no trobi obstacles i marqui un nou camí i que demà, dia de reflexió, sigui una diada pacífica on la gent pugui seguir reunint-se i treballant lliurement per un futur millor.

Espero que sigui un dia on la democràcia real es noti i on no hi hagi aldarulls ni provocacions per part de ningú.

Aquí us deixo unes imatges d’avui a la plaça Catalunya.

This entry was posted in DIVERSOS. Bookmark the permalink.